Copenhagen Pride mm.

2019

Copenhagen Pride er 13.-18. august. Aarhus Pride er 1. juni. Aalborg Pride er 13. juli (oprindelig udmelding var 29/6). Malmö Pride er 21. juli. Hold øje med ScandinAven eller FADs Facebook for detaljer om vores deltagelse, når de kommer.

2018

Vi deltog i Copenhagen Pride 2018! Paraden var lørdag d. 18/8, og foreningen var arrangører af et debatarrangement om tirsdagen, efterfulgt af kage.

Debat: Aseksuel i et seksuelt samfund
En toneangivende forståelse af seksualitet er den at seksuel frigørelse er en menneskeret, men deri ligger en norm om at den ”rigtige” frigørelse inkluderer at knalde med hvem man vil, når man vil, hvordan man vil. Hvad sker der, når man falder uden for normen og ikke interesserer sig for sex? Er de udelukkede fra at blive seksuelt frigjorte? Holder det vand, at vi i Danmark mener at have retten til egen seksualitet? Disse spørgsmål stiller Foreningen for Aseksuelle i Danmark til debat. Et panel vil lægge op til livlig diskussion – med hinanden og publikum. De vil tydeliggøre hvordan aseksualitet påvirker forskellige nutidige seksualitetsforståelser, og afdække det stigma, der rammer aseksuelle i et sexfikseret samfund.


Vi havde også deltagere med ved Aarhus Pride (2/6), Aalborg Pride (30/6) og Malmö Pride (10/6).


2017

Vi deltog i 2017 i Aarhus Pride, 3/6-2017, Malmö Pride, 6/8-2017 og Copenhagen Pride 19/8-2017. Vi holdt desuden et oplæg om aseksualitet hos Malmö Pride d. 7/8-2017 og et debatarrangement i forbindelse med Copenhagen Pride d. 16/8-2017.

Debat: Udfordringer i og af det heteronormative parforhold
Panelet diskuterer på baggrund af egne erfaringer, hvordan det heteronormative parforhold (klassisk-romantisk, monogamt) udfordrer og bliver udfordret af forskellige identiteter og måder at indrette forhold og familie på. Debatten vil tage udgangspunkt i omverdenens reaktioner, stadige forhandlinger om børn, sex mv. og det heteronormative parforhold som ideal og modpol.

Se video af debatten her


2016

Vi gik med i Copenhagen Pride-paraden lørdag d. 20. august 2016!

Det var første gang, der var en aseksuel gruppe, der gik samlet i paraden. Vi holdt blandt andet en krea-workshop (7/8) i starten af august, hvor vi forberedte os til paraden (t-shirts, bannere, flag, osv.), og en flyerworkshop (26/7) i slutningen af juli, hvor vi forberedte informationsmateriale. Læs om vores forberedelser til Pride på AVENs forum (kræver login).

Der blev også afholdt et aromantisk meetup, fredag d. 19/8 kl. 17 (et kvarter efter ace basics-oplægget).

Du kan se det samlede program for hele Pride-ugen her.

Vores program for Pride-ugen så således ud:

Onsdag d. 17. august

“Ace basics” – livet som aseksuel

Der er de senere år kommet fokus på fænomenet aseksualitet. I dette oplæg fortæller tre aseksuelle generelt om aseksualitet, og hvordan det er at leve som aseksuel i dagens Danmark.

Se video af workshoppen her.

Bemærk: Workshoppen afholdes også, i en lidt afkortet udgave, fredag.

Hvor: Debatteltet på Regnbuepladsen.
Hvornår: onsdag 17/8, kl. 16:15-17:00.

FAD-øl #1

Foreningens første sociale arrangement finder sted under Priden og vil bestå af en “meet & greet” ved LGBT Ungdoms bar. Kom og snak med frivillige og bestyrelsesmedlemmer fra foreningen, og deltag i den gode stemning på Pride Square.

Hvor: Ved LGBT Ungdoms bar på Pride Square, Rådhuspladsen (nærmere info følger).
Hvornår: onsdag 17/8, kl. 17:00-18:00.

Fredag d. 19. august

“Ace basics” – livet som aseksuel

Der er de senere år kommet fokus på fænomenet aseksualitet. I dette oplæg fortæller tre aseksuelle generelt om aseksualitet, og hvordan det er at leve som aseksuel i dagens Danmark.

Bemærk: Workshoppen afholdes også, i en lidt længere udgave, onsdag.

Hvor: Debatteltet på Regnbuepladsen.
Hvornår: fredag 19/8, kl. 16:15-16:45.

Lørdag d. 20. august

Copenhagen Pride-parade

Dette bliver den første samlede aseksuelle deltagelse i paraden, og vi er en gående flok med en dekoreret ladcykel i front. Kom og deltag sammen med os! Du er velkommen til at medbringe egne ace-accessories, og ellers tilbyder vi at kunne sminke dig med nogle ace-flag i ansigtet på pladsen.

Hvor: Pladsen foran Frederiksberg Rådhus (se hele ruten her).
Hvornår: lørdag 20/8, vi mødes fra kl. 11:30 (med mulighed for at komme senere eller støde til undervejs – paraden starter kl. 13:00).

Skriv et svar