Copenhagen Pride mm.

2021

WorldPride 2021 blev afholdt i København 12.-22. august, samarrangeret med EuroGames.

Du kan læse om FADs aktiviteter under WorldPride 2021 her.

2020

Copenhagen Pride var 18.-23. august.

Årets øvrige Prides var så vidt vi ved aflyst pga. Corona.Aarhus Pride er lørdag 6/6, Aalborg Pride er lørdag 11/7 og Malmö Prides parade er søndag d.14/6. Vi deltager i København og håber også at være til stede ved alle de tre andre.

Samtalesalon om livet som aseksuel (17/8-2020)

Se video af samtalesalonen her

2019

Copenhagen Pride var 13.-18. august. Aarhus Pride 1. juni. Aalborg Pride 13. juli (oprindelig udmelding 29/6). Malmö Pride 21. juli. Foreningen havde desværre kun mulighed for at deltage i København.

Mere sex = Mere lykke? (13/8-2019)
Kulturen tager ofte udgangspunkt i, at sex er en forudsætning for et lykkeligt liv, og jo mere sex, des mere lykke. I Foreningen for Aseksuelle i Danmark ved vi, at sammenfletningen af sex og lykke kan gøre livet svært, når ens sexlyst ikke følger med normen. Vi sætter “mere sex = mere lykke” til debat blandt mennesker med forskellige seksuelle orienteringer.
Se video af Mere sex = mere lykke? her.

Mød en forening: Foreningen for Aseksuelle (13/8-2019)
Kom forbi og mød Foreningen for Aseksuelle i rolige omgivelser, hvor du har mulighed for at lære mere om foreningen og dens arbejde.

Mød det aseksuelle spektrum (15/8-2019)
Aseksuelle har de seneste år oplevet, at flere har fået kendskab til aseksualitet. Hvad mange ikke ved, er at man kan være aseksuel på flere måder. Foreningen for Aseksuelle vil kaste lys over den store variation blandt aseksuelle, når det kommer til romantisk orientering, indstilling til sex, intime relationer, oplevelser af seksuel tiltrækning m.m.
Se video af Mød det aseksuelle spektrum her.

2018

Vi deltog i Copenhagen Pride 2018! Paraden var lørdag d. 18/8, og foreningen var arrangører af et debatarrangement om tirsdagen, efterfulgt af kage.

Debat: Aseksuel i et seksuelt samfund
En toneangivende forståelse af seksualitet er den at seksuel frigørelse er en menneskeret, men deri ligger en norm om at den ”rigtige” frigørelse inkluderer at knalde med hvem man vil, når man vil, hvordan man vil. Hvad sker der, når man falder uden for normen og ikke interesserer sig for sex? Er de udelukkede fra at blive seksuelt frigjorte? Holder det vand, at vi i Danmark mener at have retten til egen seksualitet? Disse spørgsmål stiller Foreningen for Aseksuelle i Danmark til debat. Et panel vil lægge op til livlig diskussion – med hinanden og publikum. De vil tydeliggøre hvordan aseksualitet påvirker forskellige nutidige seksualitetsforståelser, og afdække det stigma, der rammer aseksuelle i et sexfikseret samfund.

Se video af debatten her.


Vi havde også deltagere med ved Aarhus Pride (2/6), Aalborg Pride (30/6) og Malmö Pride (10/6).


2017

Vi deltog i 2017 i Aarhus Pride, 3/6-2017, Malmö Pride, 6/8-2017 og Copenhagen Pride 19/8-2017. Vi holdt desuden et oplæg om aseksualitet hos Malmö Pride d. 7/8-2017 og et debatarrangement i forbindelse med Copenhagen Pride d. 16/8-2017.

Debat: Udfordringer i og af det heteronormative parforhold
Panelet diskuterer på baggrund af egne erfaringer, hvordan det heteronormative parforhold (klassisk-romantisk, monogamt) udfordrer og bliver udfordret af forskellige identiteter og måder at indrette forhold og familie på. Debatten vil tage udgangspunkt i omverdenens reaktioner, stadige forhandlinger om børn, sex mv. og det heteronormative parforhold som ideal og modpol.

Se video af debatten her.


2016

Vi gik med i Copenhagen Pride-paraden lørdag d. 20. august 2016!

Det var første gang, der var en aseksuel gruppe, der gik samlet i paraden. Vi holdt blandt andet en krea-workshop (7/8) i starten af august, hvor vi forberedte os til paraden (t-shirts, bannere, flag, osv.), og en flyerworkshop (26/7) i slutningen af juli, hvor vi forberedte informationsmateriale. Læs om vores forberedelser til Pride på AVENs forum (kræver login).

Der blev også afholdt et aromantisk meetup, fredag d. 19/8 kl. 17 (et kvarter efter ace basics-oplægget).

Du kan se det samlede program for hele Pride-ugen her.

Vores program for Pride-ugen så således ud:

Onsdag d. 17. august

“Ace basics” – livet som aseksuel

Der er de senere år kommet fokus på fænomenet aseksualitet. I dette oplæg fortæller tre aseksuelle generelt om aseksualitet, og hvordan det er at leve som aseksuel i dagens Danmark.

Se video af workshoppen her.

Bemærk: Workshoppen afholdes også, i en lidt afkortet udgave, fredag.

Hvor: Debatteltet på Regnbuepladsen.
Hvornår: onsdag 17/8, kl. 16:15-17:00.

FAD-øl #1

Foreningens første sociale arrangement finder sted under Priden og vil bestå af en “meet & greet” ved LGBT Ungdoms bar. Kom og snak med frivillige og bestyrelsesmedlemmer fra foreningen, og deltag i den gode stemning på Pride Square.

Hvor: Ved LGBT Ungdoms bar på Pride Square, Rådhuspladsen (nærmere info følger).
Hvornår: onsdag 17/8, kl. 17:00-18:00.

Fredag d. 19. august

“Ace basics” – livet som aseksuel

Der er de senere år kommet fokus på fænomenet aseksualitet. I dette oplæg fortæller tre aseksuelle generelt om aseksualitet, og hvordan det er at leve som aseksuel i dagens Danmark.

Bemærk: Workshoppen afholdes også, i en lidt længere udgave, onsdag.

Hvor: Debatteltet på Regnbuepladsen.
Hvornår: fredag 19/8, kl. 16:15-16:45.

Lørdag d. 20. august

Copenhagen Pride-parade

Dette bliver den første samlede aseksuelle deltagelse i paraden, og vi er en gående flok med en dekoreret ladcykel i front. Kom og deltag sammen med os! Du er velkommen til at medbringe egne ace-accessories, og ellers tilbyder vi at kunne sminke dig med nogle ace-flag i ansigtet på pladsen.

Hvor: Pladsen foran Frederiksberg Rådhus (se hele ruten her).
Hvornår: lørdag 20/8, vi mødes fra kl. 11:30 (med mulighed for at komme senere eller støde til undervejs – paraden starter kl. 13:00).

Skriv et svar