Hvor meget ved du om aseksualitet?

Hvilket kortspilssymbol bruges som symbol af aseksuelle?

Correct! Wrong!

En aseksuel person kan også kaldes 'ace' (af det engelske asexual), og når vi nu er i kortspilsverdenen, har man så valgt spar es - eller bare spar - som symbol.

Hvordan ser det aseksuelle flag ud?

Correct! Wrong!

Det aseksuelle flag består af farverne sort, grå, hvid og lilla.

Hvilket år udkom resultaterne fra Bogaerts store undersøgelse, der tit opfattes som 'startskuddet' for aseksuelle, da det var den første der medtog 'oplever ikke seksuel tiltrækning' som en svarmulighed?

Correct! Wrong!

I 2004 udkom den videnskabelige artikel 'Asexuality: prevalence and associated factors in a national probability sample'. Artiklen refererer en engelsk undersøgelse, hvor en del af respondenterne svarede at de aldrig havde oplevet seksuel tiltrækning, og det var første gang aseksualitet som seksuel orientering blev behandlet af det videnskabelige miljø.

Hvor mange procent af befolkningen blev identificeret som aseksuelle i Bogaerts undersøgelse?

Correct! Wrong!

1% af respondenterne fortalte, at de aldrig havde oplevet seksuel tiltrækning.

AVEN er et vigtigt samlingspunkt i det aseksuelle community, men hvad står navnet AVEN for?

Correct! Wrong!

The Asexual Visibility and Education Network blev startet i 2001 og er blandt andet hjem for et stor internetforum med brugere fra hele verden.

Hvornår blev Foreningen for Aseksuelle i Danmark (FAD) stiftet?

Correct! Wrong!

FAD blev stiftet 1. april 2016 og har til formål dels at udbrede kendskabet til aseksualitet som seksuel orientering i Danmark, dels at fungere som et mødested for danske aseksuelle.

Kan man vide at man er aseksuel, hvis man aldrig har prøvet at have sex?

Correct! Wrong!

Ja - ligesom de færreste mennesker har behov for at prøve sex med begge køn, for at kunne afgøre hvad de bedst kan lide.

Kan man være aseksuel, hvis man har sex?

Correct! Wrong!

At være aseksuel handler om hvorvidt man føler seksuel tiltrækning til andre. Nogle aseksuelle kan fx have sex fordi de ønsker at få børn eller for at glæde sin partner.

Hvilken fødevare er et andet symbol, der ofte anvendes af aseksuelle?

Correct! Wrong!

Kage er blevet et internationalt symbol for aseksuelle. Det siges at en aseksuel engang blev spurgt om hvad der dog kunne være bedre end sex, og svaret var 'Kage?'. Men i virkeligheden er det jo et fjollet svar, for verden er fuld af ting der er bedre end sex...

Er aseksualitet det samme som cølibat?

Correct! Wrong!

Cølibat er et valg en person træffer om hvordan man ønsker at leve og siger ikke i sig selv noget om personens oplevelse af seksuel tiltrækning. Aseksualitet er ikke et valg, men er simpelthen et udtryk for hvordan ens krop er indrettet.

Hvad er en grey-asexual?

Correct! Wrong!

Somme tider anvendes den sorte farve til at repræsentere aseksuelle, og den hvide alle de andre. Den grå farve repræsenterer dermed spektret mellem de to yderpunkter, som indeholder en række forskellige orienteringer, fx personer der oplever seksuel tiltrækning sjældnere eller svagere end de fleste andre. Det kaldes også grey-ace eller grey-A.

I hvilken nutidig tv-serie optræder en fast karakter, der identificerer sig som aseksuel?

Correct! Wrong!

I serien Bojack Horseman optræder Todd Chavez, som i slutningen af sæson 3 og ind i sæson 4 præsenteres som aseksuel.

Hvilken kendt romanfigur kan opfattes/fortolkes som værende aseksuel?

Correct! Wrong!

Der er mange der mener at Arthur Conan Doyles Sherlock Holmes fra 1887 er en tidlig præsentation af aseksualitet i litteraturen. Eftersom begrebet aseksualitet først opstod mere end 100 år senere, er det naturligvis ikke muligt at få denne antagelse bekræftet af forfatteren...

Hvilken tv-serie (baseret på en tegneserie) har fået opmærksomhed og kritik for at en af karaktererne, som var aseksuel i originalen, ikke længere er det på skærmen?

Correct! Wrong!

Tv-serien Riverdale er baseret på tegneserien Archie (Archie & Jughead), som første gang udkom i 1941. En af de nuværende forfattere, Chip Zdarsky, bag tegneserien har i 2016 udtalt at karakteren Jughead er aseksuel, men da tv-serien Riverdale kom frem i 2017, var det med Jughead som heteroseksuel, hvilket skabte stor utilfredshed i det aseksuelle community, da aseksualitet i forvejen er nærmest usynligt i populærkulturen.

Færdiggør sætningen: 'En aseksuel person ...'

Correct! Wrong!

Man skelner mellem seksuel orientering og romantisk orientering, og de to følges ikke nødvendigvis ad. De fleste heteroseksuelle er også heteroromantiske, men det er ikke alle. Blandt aseksuelle er der en forholdsvis stor andel der ikke er aromantiske, dvs. de oplever romantisk tiltrækning til andre og ønsker typisk at indgå i romantiske forhold. Læs mere om romantisk orientering her.

Hvor meget ved du om aseksualitet?
Fantastisk
Det har du jo fuldstændig styr på - må vi byde på et stykke kage som belønning?
Fornemt
Det klarede du ret godt - har du nogensinde selv følt seksuel tiltrækning til andre?
Nå ja...
Tjah... Kig dig gerne lidt om på hjemmesiden og læs lidt mere om aseksualitet.
Øhh...
Det var ikke så godt. Kig dig gerne lidt om på hjemmesiden og læs lidt mere om aseksualitet.
Virkelig?
Man skulle næsten tro du havde anstrengt dig for at svare forkert... Kig dig gerne lidt om på hjemmesiden og læs lidt mere om aseksualitet.

Share your Results: