Om aseksualitet

Kender du det, at du går ned ad gaden og ser en person og tænker: “Wow, du er lækker! Dig ville jeg gerne have med hjem!” … Nej, vel?! 

At være aseksuel betyder, at man ikke oplever seksuel tiltrækning til andre. En aseksuel person vil derfor ikke opleve at møde et menneske og få lyst til at have sex med dem.

Aseksualitet er en seksuel orientering på lige fod med fx homo-, hetero-, bi- og panseksualitet.

Aseksualitet handler fx ikke om, hvorvidt man

  • vælger at have sex,
  • masturberer,
  • oplever seksuel ophidselse.

Nogle aseksuelle oplever seksuel lyst eller ophidselse, mens andre ikke gør. Da aseksualitet er en seksuel orientering, som beskriver, hvem en persons eventuelle seksuelle lyst er rettet mod (ingen), er aseksualitet netop ikke en beskrivelse af personens tendens til seksuel lyst eller ophidselse, eller hvorvidt de vælger at have sex.

Blandt aseksuelle taler man ofte om det aseksuelle spektrum. På spektret finder man både dem, der aldrig oplever seksuel tiltrækning, og dem, der kun yderst sjældent eller under særlige omstændigheder oplever seksuel tiltrækning.

Det er essentielt at bemærke, at der skelnes mellem seksuel og romantisk orientering. Den romantiske orientering fortæller, hvem (hvis nogen) en person er romantisk tiltrukket af – det handler altså ikke om, hvem man begærer seksuelt, men hvem man forelsker sig i.

1 Comment on “Om aseksualitet

Skriv et svar